Teknologiailta lapsille

Satakunta Testbed järjesti 12.5. teknologia-aiheisen tapahtuman maahanmuuttajataustaisille lapsille yhteistyössä KidsLikeUs-hankeen ja Suomen Punaisen Ristin kanssa. Tapahtuma pidettiin Punaisen Ristin kaikille avoimessa kahvilassa (Red Cross Club), joka järjestetään Porissa perjantaisin. Noin 15-20 lapsella oli mahdollisuus leikkiä fyysisesti aktivoivilla, interaktiivisilla Mototiles-liikuntalaatoilla, oppia ohjelmoimaan mTiny-robottia, rentoutua musiikkia soittavien tyynyjen päällä, halailla hyljerobotti Paroa ja kävellä aistilaatoilla. Voimme luottavaisin mielin sanoa, että tapahtuma oli onnistunut. Osa vanhemmista ja vapaaehtoisista innostui kokeilemaan teknologioita. 1,5t kestäneen tapahtuman jälkeen jokaisella lapsella oli mahdollisuus äänestää suosikkiteknologiaansa lisäämällä julisteeseen tarra. Nuorten äänestäjiemme mukaan voittaja oli Mototiles.

Kuvat ja teksti: Anja Poberznik