Satakunta Testbed Olka-pisteen vieraana sairaalassa

SAMKin Satakunta Testbedin edustajat vierailivat maaliskuussa Satasairaalan Olka-pisteellä. Vierailun tarkoitus oli esitellä hyvinvointiteknologiaa ja apuvälineitä sairaalan henkilökunnalle ja asiakkaille. Olka-piste on tunnettu suunnitelmallisesta toiminnasta ja yhteistyöstä eri tahojen kanssa.

Satasairaalassa Olka-piste on sairaalan keskeisellä paikalla toimiva asiakkaiden kohtaamispaikka. Aamupäivän vierailu tavoittikin paljon asiakkaita ja henkilökuntaa. Pisteellä käväisi ihmisiä monialaisesti lähes kaikista ammattiryhmistä. Apuvälineitä esitellessä tuotiin esille myös testbedin toimintaa muissa testausympäristöissä.

VR-lasit, joiden sisältö oli ammattilaisille suunnattua hoitotyönsimulaatiota herätti kiinnostusta, samoin erilaiset rentoutumista tukevat hyvinvointiteknologian tuotteet. Somnox unirobotti ja Taikofon tyyny rauhoittavine toimintoineen osoittautuivat hittituotteeksi. Perinteiset apuvälineet kuten sukanvetoväline ja paidannapitin kiinnostivat myös asiakkaita. Muutama asiakas olisi kaivannut peruselintoimintojen mittausta ja ehkä jatkossa mukaan tulee verenpainemittari tai muu vastaava terveysteknologian mittari!

Teksti: Nina Karttunen