Satakunta Testbed ja Kids like us -hankkeet vierailulla Lapsis ry kahviloissa

Elokuussa Satakunta Testbed ja Kidds like us saivat mahdollisuuden käydä esittelemässä hyvinvointiteknologiaa Ulvilan vauva- ja perhekahviloissa Lapsis ry:n kutsumana. Lapsis ry:n toimintaan kuuluu satakuntalaisten lapsiperheiden yhteen kokoaminen.

Satakunta Testbed oli aktiivisesti mukana 21.8.2023 tapahtumassa, kun Lapsis ry järjesti perheiltaa Ulvilassa. Illan teemana oli ”Pelot ja rohkeus”. Tapahtumaan osallistuneet nuorimmat osallistujat astuivat rohkeasti uusien kokemusten maailmaan. He tutustuivat innokkaasti Blazepods- ja Mototiles-peleihin sammuttelemalla taitavasti valoja. Lisäksi he osoittivat rohkeuttaan halaten eläinrobotteja vaikka osaa lapsista robottikissa ja Paro-hylje jännittivät. Illan edetessä ja energiatasojen laskiessa he löysivät rentoutumisen Taikofon-tyynyn rauhoittavista rytmeistä. Tämä perheilta tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden ylittää pelkoja ja löytää rohkeutta uusien asioiden kokeilemiseen.

Vauvakahvilassa 29.8 paikalla oli runsaasti äitejä ja vauvoja. Hyvinvointiteknologiasta oli esillä mm. Smartgoggles (kasvojen lihaksia rentouttavat älylasit), Paro hylje, kissa ja aistilaatat. Vauvakahvila on tarkoitettu alle 1-vuotiaiden vanhemmille ja vauvoille sekä odottaville äideille kohtaamispaikaksi. Yhdessäolon lisäksi vanhemmat saivat nyt mahdollisuuden tutustua hyvinvointiteknologiaan jutustelun ohella.

Tekstit: Nina Karttunen, Anja Poberznik

Kuvat: Anja Poberznik